Komunie

więc dziwnego, że każdy rodzic chciałby uczcić ten dzień jak najbardziej wyjątkowo. W Polsce przyjęcia komunijne są standardem. Kiedyś organizowano je głównie w domach, dziś trzeba spieszyć się z rezerwacją restauracji, aby znaleźć w sezonie wolną salę. Jeśli liczycie się Państwo z wydatkami, a zarazem chcielibyście zorganizować przyjęcie dopięte na ostatni guzik, zamiast korzystać z często dość drogich ofert restauracji i hoteli, możecie zamówić catering. Firma Food&Fun dostarczy potrawy do Państwa domu lub wyznaczonego lokalu. Wszystkie dania są odpowiednio udekorowane i przewożone w specjalnych pojemnikach, które gwarantują odpowiednią temperaturę i wysoką jakość smaku. Przyrządzamy wyśmienite, tradycyjne potrawy na odświętny obiad, przekąski, sałatki, również desery i torty.


Organizacja przyjęcia w domu z zamówionym cateringiem pozwoli Państwu oszczędzić pieniądze, ale również cenny czas, który możecie poświęcić Waszemu dziecku. Nie musicie kupować żadnych produktów, samodzielnie przygotowywać poczęstunku, ani przepłacać. Wyśmienite i kreatywnie udekorowane potrawy zostaną Wam dostarczone na czas. Goście i Wasza pociecha z pewnością będą zadowoleni z udanego przyjęcia.


W czasie przystępowania do Pierwszej Komunii warto tłumaczyć dziecku, że ten czas nie powinien kojarzyć mu się wyłącznie z otrzymywaniem prezentów. Dzięki profesjonalnej obsłudze ten moment będzie chwilą prawdziwej rodzinnej radości.



Przykładowe menu na komunie w plenerze



Na zimno...

  • Półmiski mięs pieczonych z żurawiną
  • Tradycyjne wędliny serwowane na półmiskach z kompozycją sosów : ćwikła , chrzan, musztarda
  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Galantyna z kurczaka faszerowana musem drobiowym z dodatkiem suszonych śliwek i moreli
  • Marynowana w miodzie i imbirze polędwiczka wieprzowa z wiśniami
  • Pasztet pieczony ze śliwką z sosem borówkowym
  • Kolorowe roladki drobiowe z warzywami
  • Deski serów z winogronami i orzechami włoskimi
  • Beczułki z jajek w szynce parmeńskiej
  • Jaja faszerowane musem pieczarkowym
  • Jaja faszerowane musem z awokado
  • Jaja faszerowane musem z tuńczyka
  • Jaja faszerowane musem z łososia
  • Półmisek ryb wędzonych z kaparami i sosem balsamico
  • Terrina rybna z brokułami i oliwkami
  • Różyczki z łososia na bukiecie sałat skropione sokiem z cytryny z kaparami
  • Karp w galarecie z warzywami
  • Ryba duszona w warzywach na styl grecki
  • Śledzie w marynacie korzennej z dymką i młodym szczypiorem
  • Śledzie w śmietanie z cebulką
  • Śledzie z suszonymi pomidorami i oliwkami
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Capreze – mozzarella, pomidory i świeża bazylia
  • Filety śledziowe podane na sałatce ziemniaczanej z korniszonami i cząstkami pomarańczy
  • Liście cykorii z pastą serową/ łososiową/ mięsną
  • Ogrodowe sałaty i zioła z mandarynkami i kaczką w balsamicznym dressingu
  • Rukola z pomidorkami cherry , mini mozzarellą i smażonymi pestkami dyni
  • Bukiet sałat z serem Gorgonzola, awokado, winogronami i orzechami włoskimi polane ziołowym vinaigrette
  • Wybór pieczywa
  • Masło smakowe
  • Marynowane pikle : cebulki, korniszonki, papryka

Na ciepło...


Zupy...

  • Krem z pomidorów z mini grzankami i kwaśną śmietaną
  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem
  • Krem z borowików z grzankami
  • Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
  • Krem z dyni z kwaśną śmietaną
  • Zupa cebulowa z grzanką z serem wędzonym
  • Krem z zielonego groszku z kwaśną śmietaną
  • Zupa rybna
  • Orientalny rosół z kaczki z makaronem sojowym
  • Krem z białych warzyw z oliwą truflową
  • Włoskie minestrone ze świeżym tymiankiem

Dania główne...

  • Pierś z kurczaka w sosie kaparowym z puree ziemniaczanym i warzywami gotowanymi na parze z prażonymi migdałami
  • Udo gęsie pieczone w sosie własnym z kluskami śląskimi i duszoną sałatą rzymską
  • Roladki ze schabu z boczkiem wędzonym w sosie szpinakowym z ziemniakami gotowanymi z koperkiem i kalafiorem w tempurze
  • Roladki z indyka faszerowane suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo- kaparowym z ryżem Basmati i bukietem sałat z malinowym dresingiem
  • Turnedos z polędwiczki wieprzowej podane z sosem z grzybów leśnych z kopytkami i buraczkami zasmażanymi
  • Warkocz z piersi kurczaka z boczkiem w towarzystwie kurek z ziemniakami i szparagami
  • Pierś z kaczki w pomarańczowo-miodowym sosie z opiekanymi ziemniakami i buraczkami glazurowanymi
  • Grillowane kotleciki schabowe z kością polane sosem balsamico z puree ziemniaczanym i brukselką
  • Rolada z indyka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami czosnkiem i serem feta w sosie serowym z ryżem brązowym i fasolką szparagową z sezamem
  • Łosoś norweski w splotach szynki parmeńskiej podany na kremie z marchwi z ryżem Basmati
  • Filet z pstrąga potokowego z sosem cytrynowym, ziemniakami opiekanymi i brokułami

Drugie danie na ciepło ...
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w sosie z sera pleśniowego z ziemniakami gotowanymi i kalafiorem
  • Szynka wieprzowa duszona w sosie własnym z kopytkami i marchewką baby
  • Gulasz wieprzowy podany na plackach ziemniaczanym z tagliatelle warzywnym
  • Karkówka marynowana azjatyckimi ziołami podana z sosem wasabi , ziemniakami opiekanymi i ogórkiem świeżym w sosie śmietanowym
  • Schab pieczony faszerowany figami w sosie szarym z puree ziemniaczanym i cukinią duszoną na masełku z czosnkiem
  • Pieczona pierś indyka z sosem żurawinowo – imbirowym z opiekanymi ziemniakami i tradycyjną surówką colesław

Trzecie danie na ciepło ...
  • Barszcz czerwony z mięsnym krokietem
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Boeuf strogonow z bułeczką
  • Lekko pikantne pałki z kurczaka w sosie chilli
  • Krewetki panierowane z sosami

Na słodko...

  • Wybór ciast domowych
  • Jabłka karmelizowane w miodzie z serkiem mascarpone i kruszonką bakaliową
  • Krem brulee
  • Kremowe tiramisu
  • Owoce filetowane

Dodatkowo proponujemy:

  • Fontanna czekolady z owocami
  • Dekorację światłem bufetów
  • Dj , kapela, oświetlenie, nagłośnienie
  • Tort komunijny różne smaki ( również w kształcie książki )
  • Animatorka dla dzieci
  • Alkohol po bardzo atrakcyjnych cenach: wino białe i czerwone, wino musujące/ szampany, wódka, alkohole kolorowe

Food & Fun, ul. Spisaka 18, 02-495, Warszawa Telefon: 695-507-789, Email: a.kurek@foodnfun.pl

Copyright © 2000 - Dil group

Projekt i wykonanie : AsadWeb