Uroczyste gale i bankiety

Na stołach bankietowych królują potrawy o niebanalnych składnikach, efektowne w smaku i formie. Należy dopasować menu do charakteru przyjęcia. Tam, gdzie goście głównie stoją, sprawdzi się bufet szwedzki z niewielkimi, praktycznymi przekąskami. Przy stolikach z miejscami siedzącymi można serwować dania w tradycyjnej postaci. Z uwagi na specjalną okazję, z której organizowane jest spotkanie, warto wziąć pod uwagę współpracę z firmą cateringową.


Przyrządzamy kruche i aromatyczne sałaty z dodatkiem sera gorgonzola, orzechów i własnoręcznie wykonywanych dressingów. Wśród dań głównych oferujemy między innymi aksamitne zupy-kremy, rozpływające się w ustach pieczenie mięsne, wariacje na temat ryb i wiele innych. Dopełnieniem są urzekające desery. Obsługiwanie bankietów jest naszą pasją.


Przykładowe menu na uroczyste gale i bankiety


Na zimno...

  • Rolowany schab faszerowany musem borowikowym
  • Galantyna z kurczaka faszerowana musem drobiowym z dodatkiem suszonych śliwek i moreli
  • Staropolski pasztet z dziczyzny z żurawiną
  • Szynka parmeńska z melonem miodowym
  • Marynowana w miodzie i imbirze polędwiczka wieprzowa z wiśniami
  • Bukiet sałat z serem Gorgonzola, awokado, winogronami i orzechami włoskimi z ziołowym sosem vinaigrette
  • Ogrodowe sałaty i zioła z mandarynkami i kaczką w balsamicznym dressingu
  • Rukola z pomidorkami cherry mini mozzarellą i prażonymi pestkami dyni
  • Grillowania pierś z kurczaka na bukiecie sałat z gruszką deserową i orientalnym sosem vinaigrette
  • Filety śledziowe podane na sałatce ziemniaczanej z korniszonami i cząstkami pomarańczy
  • Rucola z cielęciną z sosem balsamino

Na ciepło...

  • Krem z raków
  • Krem z sycylijskich pomidorów z mozzarellą i świeżą bazylią
  • Krem z grzybów leśnych
  • Pieczona pierś indyka w sosie żurawinowo – imbirowym
  • Udo gęsie pieczone w sosie własnym
  • Pierś z kaczki w sosie pomarańczowo-miodowym
  • Turbot w sosie z alg morskich
  • Tilapia w sosie szalotkowym
  • Łosoś norweski w splotach szynki parmeńskiej
  • Sandacz mazurski w sosie rakowym
  • Ryż szafranowy
  • Brokuły zapiekane w sosie beszamelowym
  • Duszona sałata rzymska
  • Warzywne tagliatelle

Na słodko...

  • Panacotta z musem malinowym
  • Karmelizowane jabłka z serkiem mascarpone i kruszonką bakaliową
  • Ciastko czekoladowo –kawowe z sosem toffi
  • Babeczki koktajlowe z owocami
  • Krem tiramisu


Food & Fun, ul. Spisaka 18, 02-495, Warszawa Telefon: 695-507-789, Email: a.kurek@foodnfun.pl

Copyright © 2000 - Dil group

Projekt i wykonanie : AsadWeb