Przyjęcia świąteczne

W pracy spędzamy jedną trzecią dnia. Relacje z kolegami, kierownictwem i podwładnymi są bardzo ważne. W wyjątkowych okresach roku, takich jak święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc nie zapominamy o złożeniu sobie życzeń również w środowisku zawodowym. Firmowe przyjęcia świąteczne powinny być uzupełnione tradycyjnym, smacznym poczęstunkiem.


Takie chwile w gronie współpracowników pozwolą Państwu jeszcze pełniej zbudować atmosferę nadchodzących świąt. W menu Food&Fun znajdziecie klasyczne postne potrawy wigilijne, jak choćby barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, filet z karpia z sosem chrzanowym, karp w galarecie i nie tylko. W okresie wielkanocnym królują jajka pod każdą postacią. Polecamy też schab w galarecie i pasztet staropolski.


Nasz tani catering doskonale sprawdzi się również podczas świętowania w domu. Zamówienie gotowych dań pozwoli Państwu oszczędzić czas, stres i w pełni oddać się rodzinie.



Przykładowe menu na przyjęcie Wielkanocne w formie bufetu szwedzkiego


Na zimno...

  • Jajka faszerowane musem pieczarkowym
  • Jajka faszerowane musem z łososia
  • Jajka faszerowane musem z awokado
  • Jajka faszerowane musem z tuńczyka
  • Jajka faszerowane sosem tatarskim
  • Jajka w sosie koperkowym
  • Jajka faszerowane musem z szynki i czarnych oliwek
  • Beczułki z jajek w szynce parmeńskiej
  • Półmisek ryb wędzonych
  • Terrina rybna z brokułami i oliwkami
  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Marynowana w miodzie i imbirze polędwiczka wieprzowa z wiśniami
  • Staropolski pasztet z dziczyzny z żurawiną
  • Kolorowe roladki drobiowe z warzywami
  • Ogrodowe sałaty i zioła z mandarynkami i kaczką w balsamicznym dressingu
  • Rukola z pomidorkami cherry , mini mozzarellą i smażonymi pestkami dyni
  • Bukiet sałat z serem Gorgonzola, awokado, winogronami i orzechami włoskimi polane ziołowym vinaigrette
  • Pieczywo, masło smakowe

Na ciepło...

  • Barszcz biały z chrzanem, szynką i jajkiem
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Szynka wieprzowa w sosie własnym
  • Łosoś norweski w splotach szynki parmeńskiej
  • Ryż w ringach z marchwi
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Buraczki na ciepło
  • Warzywa gotowane na parze z prażonymi migdałami

Na słodko...

  • Baba drożdżowa
  • Wybór mazurków wielkanocnych
  • Rafaello z wiórkami kokosowymi
  • Kosz owoców

Napoje...

  • Soki owocowe serwowane w dzbankach : pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka, grejpfrutowy
  • Woda gazowana/niegazowa z cytryną
  • Kawa i herbata serwowana z warników plus dodatki ( cytryna, mleko , cukier biały, cukier trzcinowy )
  • Wino białe i czerwone

Przykładowe menu na kolację Wigilijną w formie bufetu szwedzkiego :


Na zimno...

  • Śledź w śmietanie z cebulką
  • Śledź w zalewie korzennej z przetartym chrzanem i trzema wybornymi sosami
  • Śledzie z suszonymi pomidorami i oliwkami
  • Ryba duszona w warzywach na styl grecki
  • Karp w galarecie z warzywami
  • Terrina rybna z brokułami i oliwkami
  • Jajka faszerowane musem z awokado
  • Tradycyjne jajka z majonezem i szczypiorkiem
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Makaronowa sałatka z tuńczykiem
  • Filety śledziowe podane na sałatce ziemniaczanej z korniszonami i cząstkami pomarańczy

Na ciepło...

  • Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
  • Barszcz czerwony z uszkami z kapustą i grzybami
  • Zupa z grzybów leśnych z łazankami
  • Podsmażane pierogi z kapustą i grzybami
  • Kapusta postna z grzybami
  • Smażony filet z karpia z sosem chrzanowym
  • Lin na sosie z białej cebuli

Na słodko

  • Kluski z makiem i bakaliami
  • Wybór ciast domowych ( makowiec , sernik, sękacz )
  • Piernik świąteczny
  • Kosz owoców

Napoje

  • Soki owocowe serwowane w dzbankach : pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka, grejpfrutowy
  • Kompot z suszonych owoców
  • Woda gazowana/niegazowa z cytryną
  • Kawa i herbata serwowana z warników plus dodatki ( cytryna, mleko , cukier biały, cukier trzcinowy )


Food & Fun, ul. Spisaka 18, 02-495, Warszawa Telefon: 695-507-789, Email: a.kurek@foodnfun.pl

Copyright © 2000 - Dil group

Projekt i wykonanie : AsadWeb