Koktajl party

Koktajl party to przyjęcie, które ma na celu umożliwienie gościom zawieranie nowych kontaktów i znajomości. Dlatego zgodnie z zasadą trwa nie dłużej, niż dwie godziny. Zazwyczaj goście stoją, swobodnie konwersują i przechadzają się po sali. Preferowany jest wówczas bufet szwedzki z lekkimi, niewielkimi przekąskami, które można jeść bez pomocy noża i widelca. Kelnerzy roznoszą wśród gości lekkie alkohole, na przykład wino lub szampana i napoje bezalkoholowe. Catering ma być dostosowany do charakteru przyjęcia.


W Food&Fun polecamy między innymi mini szaszłyki serowe z dodatkiem owoców, tartinki z wędzonymi rybami i świeżymi warzywami, kruche babeczki, tatar, krewetki, ciasteczka. Nasze dania zawsze są finezyjnie udekorowane, zachęcając do spróbowania. Zapewniamy komfortowy dla gości sposób serwowania.


Tartinki

Bardzo wygodnym w jedzeniu i zarazem gustownym daniem serwowanym na bankietach oraz koktajl party są tartinki. To kanapki na jednej warstwie pieczywa, na których układa się w ozdobny sposób dodatki – wykwintne wędliny, sery, wędzone ryby i świeże warzywa, pasty. Chleb może być dekoracyjnie wykrawany na mniejsze kawałki.


Fingerfood

Szeroki wybór przekąsek typu fingerfood daje naszym Klientom nieograniczone możliwości w organizowaniu przyjęć różnego typu. To dania przeznaczone do jedzenia rękami, dające większą swobodę, idealne na bankiety i przyjęcia. Wielkość porcji nie powinna przekraczać dwóch kęsów. Do tego rodzaju dań zalicza się m.in. tartinki, miniaturowe pierożki, sery, wędliny, kiełbaski i inne.



Przykładowe menu na koktajl party


Na zimno...

  • Tartoletki z musem mięsnym
  • Plastry szynki parmeńskiej z melonem miodowym
  • Mini szaszłyki z sera cheddar ze świeżym ananasem i listkiem mięty
  • Mini mozzarella z pomidorkiem cherry i świeżą bazylią
  • Tatar z łososia w łódkach z cykorii
  • Serek brie na precelkach z orzechami laskowymi
  • Tortilla z łososiem , kolorową papryką i serkiem brie
  • Tartinki z serami , wędlinami, wędzonymi rybami, świeżymi warzywami
  • Kruche babeczki ze szpinakiem i serkiem ricotta
  • Mini tarta zapiekana z pomidorem z dodatkiem sera koziego
  • Seler naciowy z musem serowym
  • Staropolski pasztet z dziczyzny z musem z czerwonej cebuli
  • Tatar z tuńczyka w zielonym ogórku na włoskiej grzance
  • Marynowane patisony z musem ziołowym

Na ciepło...

  • Krewetki panierowane różne smaki
  • Panierowane kawałki kurczaka z trzema sosami
  • Tortilla z kurczakiem, szynką, warzywami
  • Szaszłyki z wieprzowiny i warzyw
  • Szaszłyki z grillowanych krewetek i chorizo
  • Chrupiące sakiewki z farszem ze świeżego szpinaku i krewetek koktajlowych z orientalnym sosem vinaigrette

Na słodko...

  • Ciasteczka bankietowe z owocami, budyniem, dżemem
  • Panacotta z owocami leśnymi
  • Jabłka karmelizowane z serkiem mascarpone i kruszonką bakaliową
  • Mini naleśniki z kremowym twarogiem
  • Rafaello z wiórkami kokosowymi

Napoje...

  • Soki owocowe serwowane w dzbankach : pomarańcz, jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut
  • Woda gazowana / niegazowana z cytryną
  • Napoje gazowane

Alkohole...

  • Wino białe i czerwone
  • Wino musujące
  • Drinki (tequila sunrise, sex on the beach, mojito)


Food & Fun, ul. Spisaka 18, 02-495, Warszawa Telefon: 695-507-789, Email: a.kurek@foodnfun.pl

Copyright © 2000 - Dil group

Projekt i wykonanie : AsadWeb